Back

VÅR HISTORIA

Utbildningar som gör skillnad

2014
BOLAGET BILDADES
2020
Digitala utbildningar
2021
WEBSHOP ÖPPNADES

“Rehabkursers motto har alltid varit att detaljerna gör helheten. Vi lämnar ingenting åt slumpen och vi strävar alltid efter en ständig förbättring och du som kund ska känna vår passion”

Daniel Petersson, grundare Rehabkurser

VILKA ÄR VI

Rehabkurser skulle enklast kunna beskrivas som det lilla företaget med det stora hjärtat och passionen för att förmedla kunskap. Fröet till Rehabkurser sattes 2012 och 2014 hölls de första kurserna.  Rehabkurser vänder sig till vårdpersonal och intresseorganisationer som vill utveckla sin kunskap inom området yrsel och balansrubbningar. Rehabkurser har erfarenhet av att utbilda de flesta vårdprofessionerna inom såväl kommunal-, statlig- och privat regi. Genom åren har flera samarbeten utvecklas till återkommande föreläsningar och kurser på kliniker runt om i Sverige.

"Du kommer bli förbluffad över hur många patienter som vi verkligen kan hjälpa om vi börjar ställa rätt frågor och får förståelse för såväl anatomin och fysiologin kring yrsel och balansrubbningar."

OM DANIEL PETERSSON

Sedan 2010 har jag arbetat fördjupat inom området yrsel och balansrubbningar med diagnostik och behandling. 2017 lämnade jag min tjänst inom primärvården för att arbeta heltid på öron-näsa-halskliniken US Linköping med yrsel och balansrubbningar. 

Inom ramen för min tjänst utbildar jag läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter och andra professioner på öron-näsa-halskliniken och jag har ofta auskultationer från vårdpersonal från hela Sverige. 

Förutom kandidatexamen har jag även en medicinsk masterexamen med inriktning fysioterapi samt att jag är specialistsjukgymnast inom neurologi.

Jag är även en del av ett yrselteam på ÖNH och arbetar kontinuerligt med framtagning av riktlinjer och medicinska pm.

Jag  arbeter även som adjunkt på Linköpings universitet (fysioterapiprogrammet) med framför allt inriktning neurologi.

2022 blev jag vald till ordförande för Svensk-Neuro-Otologisk-Förening (SNOF) som är Sveriges största förening som arbetar oavlönat med sprida kunskap och bevaka området yrsel och balansrubbningar i Sverige.  

Jag är en av få personer i Sverige som diagnostiserar och behandlar BPPV-patienter med TRV-stolen. Min mottagning består till stora delar av remisspatienter både regionalt och nationellt från andra regioner. Läs mer under kontakt vad som gäller för att boka tid till öron-näsa-halskliniken US Linköping. 

Förutom heltidsarbete så är jag grundare och ägare av kursföretaget Rehabkurser som utbildar vårdgivare och intresseorganisationer inom området yrsel och balansrubbningar. 

2023 nominerades jag till årets fysioterapeut i Sverige tack vare mina insatser inom yrsel och balansrubbningar.