Fortsättningskurs yrsel, Linköping 2017 blir tyvärr inställd. Vi kommer istället arrangera kursen vid ett senare tillfälle. Så fort vi har några datum klara så lägger vi upp information på hemsida och Facebook.

Rehabkurser kommer under våren 2017 arrangera en 1-dags fortsättningskurs inom området yrsel. Kursen kommer att arrangeras i Linköping fredagen den 21 april. Preliminär tid är 09.00-16.30.

Vem skall gå fortsättningskurs?

Kursen är lämplig för dig som tidigare har gått en yrselutbildning, t.ex. grundkurs hos Rehabkurser, eller som aktivt träffar yrselpatienter på din mottagning. Har du gått yrselkurs hos någon annan aktör eller om det var ett tag sedan du gick din utbildning, ta gärna kontakt med oss innan du anmäler dig så vi vet att du kan tillgodogöra dig denna kurs på bästa sätt.

Vad innehåller kursen?

Förutom en kortare repetition av den bakre båggångens anatomi/fysiologi så innehåller denna kurs mer komplexa och ovanliga diagnoser, tester och behandling.

Kursinnehåll:

Fördjupning BPPV; Lateral BPPV & tung cupula – Anatomi, fysiologi och behandling

Multikanals-BPPV: Hur skall man tänka?

Genomgång av oteoneurologiska lagar – Lär dig hur lagarna kan ge dig en säkrare diagnostik vid undersökning och behandling av yrselsjukdomar.

Differentialdiagnostik

Takfönstersyndrom

Acusticusneurinom

Dandys fenomen

Polyneuropati

Praktisk genomgå och träning av tester till de diagnoser som vi går igenom.

Patientfall

Denna kurs innefattar även att du som deltagare förbereder och skickar in ett patientfall till oss. Vi kommer sammanställa och välja ut patientfall som vi diskuterar i helgrupp under vår vägledning. Det kan t.ex. vara en patient som du har under behandling, som du tidigare träffat, som var komplex eller ett fall som på något annat sätt fångat ditt intresse. Mer information kring patientfallen ges vid anmälan.

 

För att kursen skall arrangeras krävs minimum 10 deltagare.

Vad ingår?

Kurspärm med åhörarkopior samt behandlingsförslag.

Anamnesmall

Lathund oteoneurologiska lagar

Lathund nystagmusmall

Kod till hemsida för att kunna använda material igen.

Till denna kurs ingår ej någon mat.

Anmälan och pris

Definitiv plats på kursen gäller först då anmälningsblankett är ifylld. Efter att anmälningsblankett är ifylld så kommer du få ett mail från oss där vi bekräftar din anmälan.

Klicka här för att ladda ner definitiv anmälan

Pris: 2490:- ex moms. (inga måltider ingår till denna kurs)

Till denna kurs är det ett begränsat antal platser. För att kursen skall äga rum krävs det dock minimum 10 deltagare. Vid färre anmälningar 2 veckor innan kursstart förbehåller sig Rehabkurser rätten att ställa in kursen.