När är kursen fullbokad ? 100
Än finns det platser kvar (FULLBOKAD!) Se nedan fyra extraplatser är släppta!

Jag har lyckats lösa 4 extraplatser då kursen blev snabbt fullbokad!

FULLBOKAD! 100
ALLA PLATSER ÄR NU UPPBOKADE. DU KAN SKRIVA UPP DIG PÅ RESERVLISTAN GENOM ATT MAILA INFO@REHABKURSER.SE

Yrselkurs i Linköping VT2020!

Var? Linköping, Hotell Ekoxen (Klostergatan 68)

När? 14-15 mars 2020 (lördag-söndag) Start prel. 09.00 och slut 16.00 båda dagarna.

För vem? Leg.sjukgymnaster/fysioterapeuter, läkare och naprapater. Tillhör du en annan yrkesgrupp men är intresserad av att lära dig mer? Hör av dig till info@rehabkurser.se så undersöker vi om detta är rätt kurs för dig.

Du behöver ingen förkunskap inom området men det är en klar fördel om du har repeterat innerörats anatomi innan kursstart.

OBS!! NYHET! Alla som anmäler sig får en modell av båggångarna med på köpet! Detta är mycket användbart för att både lära sig anatomin/fysiologin men även mycket användbart i mötet med patienter för att kunna förklara varför patienten blir yr i vissa positioner.

Mat och logi: Förmiddag och eftermiddagsfika serveras på buffé med bland annat juice, smörgås/fikabröd & frukt. Under hela dagen har ni självklart tillgång till kaffe/thé, mjukglass och popcorn.

Konferenslunchen serveras i hotellets restaurang. Bordsservering av en rätt, sallad, bröd samt kaffe efter maten. Om ni önskar bo på hotellet bokas detta själv av kursdeltagaren.

Pris: Anmälan före 31 december 2019, 4990: -. Anmälan efter 31 december 5490: – (priser ex moms).

I priset ingår kurspärm med åhörarkopior till samtliga föreläsningar, lathund yrseldiagnostik, lathund nystagmus hemträningsprogram Epley, hemträningsprogram Semonts, patientfolder BPPV, Patientfolder vestibularisneurit, hemträningsprogram Vannucchi-Asprella, hemträningsprogram Barbeque.

Anmälan: Du är anmäld till kursen efter att du fyllt i ”bindande anmälan” (ladda ner fil och maila till info@rehabkurser.se). Kursen har begränsat antal platser och först till kvarnprincipen tillämpas

OBS! I ett tidigt utskick om kursen är fel datum ifyllt i bindande anmälan, det står 13-14 mars. Rätt datum är 14-15 mars.

Kursens innehåll:
Kursen omfattar 2 heldagar med föreläsningar och praktisk undervisning.

Kursen lämpar sig till sjukgymnaster/fysioterapeuter, läkare, naprapater och andra yrkeskårer som vill utveckla sitt handläggande av yrselpatienter. Efter kursen ska du inte bara ha en ökad kunskap om de vanligaste yrseldiagnoserna när det kommer till diagnostik och behandling, du kommer även lättare att kunna avgöra om det är du själv som ska handlägga patienten eller om du skall remittera vidare.

Kursen går grundligt igenom nya rön om anamnestagning som är viktiga att känna till. Det finns även ett avsnitt om vilka symtom du ska vara observant på (röda flaggor) och eventuellt skicka vidare för utredning.

Stort fokus läggs på den vanligaste yrseldiagnosen BPPV. Du kommer ha kunskap att behandla både bakre och lateral båggång och förstå fysiologin bakom dessa. Du kommer även få följa med på en patientresa med en genomgång av patienternas vanligaste frågor på rum t.ex. Varför drabbas jag? Kan jag få det igen? Finns det något jag ska undvika? Vad gör jag om det kommer igen? Teori blandas med praktisk träning med handfasta tips för att lättare kunna skapa en god struktur i ert omhändertagande.  BPPV-föreläsningen inkluderar även ett kort avsnitt om framtidens yrselundersökning där undertecknad är en av få i Sverige som undersöker och behandlar patienter med TRV-stolen (bild ovan).

Kursen belyser även diagnosen PPPY/PPPD (Persistent postural-perceptual dizziness/yrsel) som länge har varit en bortglömd diagnos men som inom kort kommer få en egen ICD-diagnoskod. Har du patienter som upplever att de är ”konstant yra” men som du inte hittar några kliniska fynd på? Har du patienter som beskriver att de är yra men som ändå kan gå och träna och springa? Detta är exempel på vanliga symtom som kan tyda på att patienten lider av PPPD.

Brukar du behandla cervikogen yrsel? Detta är ingen ”hands-on” kurs för nackbehandling men då diagnosen är vanligt förekommande hos både patienter och som förklaringsmodell hos terapeuter. Kursen belyser hur vi kommer fram till diagnosen och vilka utredningar som patienten bör ha gjort innan diagosen övervägs.

Kursen tar även upp vestibulär träning och såväl tips som vanliga felkällor vid träning av balansen. Det kommer även ges förslag på utvärderingsmodeller.

Det finns mängder av differentialdiagnostik inom yrsel och balansrubbningar. I denna kurs kommer ett fåtal till diagnoser beröras. Fokus ligger på funktionell diagnostik d.v.s. vad är mest troligt att ni kommer träffa på för patient?

Kursen avslutas med en gruppövning där ni får träna på era färdigheter och teori tillsammans, en av kursen mest uppskattade moment.

Att gå yrselkurs hos Rehabkurser skall präglas av ett öppet diskussionsklimat och en lättsam miljö där alla frågor är välkomna. Jag ser fram emot att träffa just dig och få chansen att lära dig mer om ett område som jag brinner för.

Läs gärna vad tidigare kursdeltagare har tyckt om tidigare kurser här. Följ gärna evenemanget på Rehabkursers facebooksida för senaste nytt.

Varmt välkomna med er anmälan och hör gärna av er om ni har några frågor

Med vänlig hälsning

Daniel Pettersson

Yrselnörd

www.rehabkurser.se

info@rehabkurser.se

Följ gärna Rehabkurser på facebook och instagram för senaste nytt och tips om artiklar och annat som handlar om yrsel och balansrubbningar

facebook.se/rehabkurser

@rehabkurser