Om rehabkurser

Hos Rehabkurser kan du alltid kunna känna dig trygg i att det som lärs ut på kurserna utgår från vetenskapligt stöd. Jag lägger alltid stor vikt vid åhörarkopior och annat material som hör till kurserna. Ett öppet och nyfiket samtalsklimat ska prägla kurserna, där bidrar vi alla lika mycket.

Efter att ha gått utbildning hos Rehabkurser hoppas jag att du ska kunna hjälpa dina patienter och klinik till ett bättre och mer effektivt omhändertagande av dessa patienter.

MVH /Daniel Petersson

Kursinformation

Du kan endast göra en intresseanmälan än så länge!

Plats: Linköping.

Datum: xx-xx 2020

Preliminära tider: Dag 1 09.00-16.00, Dag 2 09.00-16.00.

Kost och logi: Det ingår fika samt lunch till båda dagarna. Ange specialkost vid anmälan om så önskas. Vi har möjlighet att erbjuda en bokningskod till ett samma hotell som kursen. Hotellet ligger i centrala Linköping.

Föreläsare: Leg. sjukgymnast Daniel Petersson.

Pris: 5490:- exkl. moms. 

OBS! Om du bokar din plats före 2019-12-31 så betalar du 4990:- exkl moms.

Kursen innehåller begränsat antal platser och det är först efter att du fyllt i bindande anmälan som du är garanterad en plats på kursen.

Missa inte din boka-tidigt-rabatt!

Anmäl dig till kursen i Linköping VT2020 före 31 december 2019 så får du anmäla dig för kostanden 4990:- (exkl. moms) ord. pris 5490:- (exkl. moms).Det finns begränsat antal platser till kursen så först till kvarn principen gäller. Mer information om kursen hittar du längre ner på sidan. Du är definitivt anmäld först när du fyllt i villkoren för kursen vilket du får via mail eller brev

Finns det platser kvar?
Fullt 0%
Än så länge kan du enbart göra en intresseanmälan

Följ evenemanget på facebook!

Grundkurs yrsel 2 dagar 

Grundkursen på två dagar är en fördjupning kring innehållet vid “Grundkurs yrsel 1 dag” och ger dig än mer möjlighet att på ett mer effektivt och patientsäkert sätt handlägga patienter med yrsel och balansrubbningar.

Förutom innehållet i dag 1 tas mer komplexa patientfall och diagnoser upp och du får än mer tid att med handledning undersöka och behandla kurskamrater.

Anmälan
Grundkursen omfattar 2 heldagar med föreläsningar och praktisk undervisning. Innehållet är likt det som erbjuds för 1 dag men i denna kurs går vi djupare inpå både bakomliggand eorsaker, förklaringsmodeller samt behandling. Vi hinner även gå in på fler diagnoser.
 • Fördjupad kunskap kring örats anatomi och fysiologi
 • Differentialdiagnostik
 • Vestibulära lagar
 • Tolkning av nystagmus
 • Användning av Frenzelglasögon
 • Praktisk undervisning
 • Teoretiska patientfall
 • Bakgrund, diagnostik och behandling godartad lägesyrsel, fördjupad nivå.
  • Åhörarkopior till samtliga föreläsningar
  • Lathund yrseldiagnostik
  • Lathund nystagmus
  • Lathund vestibulära lagar
  • Hemträningsprogram Epleys
  • Hemträningsprogram Semonts
  • Hemträningsprogram Vannucchi-Asprella
  • Hemträningsprogram Barbeque
  • Patientfolder BPPV
  • Patientfolder vestibularisneurit
  Efter att du gått kursen ska du klara av att ta emot yrselpatienter som söker i primärvården. Du ska kunna ta en grundlig yrselanamnes och utifrån anamnesen välja lämpliga undersökningsmetoder. Du ska kunna behandla BPPV i posterior och laterala båggången samt ha kännedom om differentialdiagnoser och röda flaggor. Du ska även ha kunskap om vilka diagnoser du själv kan behandla och vilka som kräver vidare remittering för bedömning/behandling.
  Du behöver inte ha genomgått någon annan yrselkurs för att anmäla dig till 2 dagarskursen. Jag vill dock vara tydlig med att för att du ska ha glädje av kursen så krävs kunskap om anatomi, fysiologi, diagnostik och behandling av godartad lägesyrsel. På den avancerade kursen ges endast en kortare introduktion från grundkursen. Se över “kursens mål” under grundkursen för att få en inblick i vilken kunskap som krävs.
  5490:- (ex moms) I priset ingår fika, lunch och kursmaterial

  Har ni någon nytta av kurserna?

  Jag har haft stor användning av de teoretiska och praktiska kunskaper som Rehabkursers kursutbud lett till. Jag har bara under en månads tid diagnostiserat och behandlat 4 patienter som samtliga inte trodde det fanns hjälp att få. Ett exempel var en patient som efter huvudtrauma ådragit sig diskbråck i nacken. Patienten opererades. Omkring 6 månader efter så besöker patienten mig med återkommande yrsel-attacker. Han har då genomgått rehab på annan ort där man dragit slutsatsen att det “kommer från nacken”. Diagnostiserar enligt kursplan och får direkt ett svar från bakre båggång, behandlar enligt deras upplägg och patienten är i dag besvärsfri. 

  Deltagare, Västervik